This post "Dim Sum - Nio ingredienser från min potager" was originally uploaded by Tyra Hallsénius Lindhe in the blog
#dimsum, #köksträdgården, #lunch, #fromthekitchengarden, #locallygrown, #growyourown
DIM SUM
Ångade supergoda och hälsosamma små läckerbitar, här serverade med japansk soya.
Fördelen med en egen täppa och att odla sin mat är att man har alltid en massa härliga grönsaker och örter att jobba med. Fräscha underbara ingredienser precis utanför dörren. Här använde jag mig av hela nio olika växter från min köksträdgård. Lök, vitlök, mangold, citronmeliss, persilja, cikoriasallat, vinblad, kål och våtarv. Våtarv? Javisst, den frodiga gröna och välsmakande Stellaria media.
Av löken använde jag min av först själva lilla skåda löken men sedan även lökblasten och lökknoppen.
點心
"Begreppet dim sum är en kantonesisk fras (點心) som bokstavligen kan översättas som "vidrör hjärtat" (d.v.s. beställ det du har i hjärtat) men som snarare betyder "tilltugg". Användningen av begreppet dim sum i västvärlden avser vanligen den kantonesiska varianten, men att äta ett antal olika små rätter till lunch är även vanligt i andra delar av Kina." DIM SUM Wikipedia