This post "Salsa Verde - Ett recept med ingredienser från köksträdgården"
was originally uploaded by Tyra Hallsénius Lindhe in the blog
#recipe, #salsaverde, #thekitchengarden, #growyourown, #growyourfood
Efter min artikel om mynta fick jag en förfrågan från en medlem i KÖKSTRÄDGÅRDEN på FACEBOOK om vad man kan använda kryddan mynta till och här kommer ett förslag. Du kan läsa artikeln här Mynta, en växt med väldoft och exotisk smak.
Salsa Verde
Det finns inget originalrecept på Salsa Verde, bara en massa
varianter. Denna fantastiska sås som passar till så mycket. Det är ju så att
man kan göra som Cajsa Varg…”Man tager vad man hafver” Här kommer en variant
som jag tycker om. Krasse finns i många varianter i flera varianter i min
trädgård i det här receptet är det vanliga krasseblad. Du kan också prova med
att byta ut en del av basilikan mot koriander om du skall ha den till
latinamerikansk mat/mextex mat
RECEPT SALSA VERDE
Ingredienser:
1 bukett med mynta
1 bukett med persilja
1 bukett med basilika
3 krasseblad
1½-2 vitlöksklyftor
1 msk kapris
1 tsk grönpeppar i lag
½ burk/6 st. sardell filéer
½msk fransk senap
1 lien ättiksgurka
2 tsk vinäger gärna dragon
vinäger
1-2 msk olivolja och/eller oljan
från sardellburken
Salt och peppar
Ta bort alla stjälkarna på örterna
Mixa allt snabbt/grovt i en mixer, en Salsa Verde skall ha
struktur
Smaka av och justera så att den passar till din rätt du
skall servera den till.
Bon appetit!/ Tyra
Prova också att göra min Chimichurri! Recept chimichurri