This post "Puckat och klart från My Green Kitchen" was originally uploded by Tyra Hallsénius Lindhe in the blog
#HealthyLiving #MyGreenKitchen #Superfood #Köksträdgården #TyrasGarden #Herbs #GrowYourFood #OdlaDinMat #detox #RawFood
Puckat och klart!
Jag är ingen "frysmänniska" men att bevara sommarens alla sköna gröna blad på det här sättet tycker jag är helt suveränt!
Gröna puckar sprängfyllda med nyttigheter
Recept - Så här gör jag...
Ingredienser: Gröna bladgrönsaker, kål, örter, nässlor och annat gott ogräs från köksträdgården
samt ekologiska citroner och ingefära.
Ingredienser: Gröna bladgrönsaker, kål, örter, nässlor och annat gott ogräs. |
Under sommaren och hösten samlar jag en massa goda frodiga blad och tar med dem in till köket för att bevara dem till vinterns många och långa månader.
Tillsammans med ekologiska citroner, ingefära och lite vatten kör jag sedan dem i min blender. Sedan häller jag upp min gröna något tjocka och koncentrerade grönsaksjuice i små "pastejformar" och ställer dem i frysen.
Väl frysta tar jag ut dem ur formarna så att de är redo för nästa laddning med sköna, gröna blad. Puckarna som nu är perfekt styckefrysta vakuumpackar jag sedan sex och sex så att de håller sig fina hela vintern, alternativt kan man säkert bara lägga dem i en lite tjockare fryspåse. Huvudsaken är att man gör så att de inte får frostskador under frysförvaringen.
Med lätthet kan jag nu ta fram mina puckar, små bitar av "köksträdgården" och sommaren och göra mina dagliga hälsodrinkar.
TYRA