Det här är KÖKSTRÄDGÅRDEN en blogg som bara handlar om att odla grönsaker, örter, kryddor och blommor. FRÅN FRÖ TILL TALLRIK! - Egen odlat smakar ju bäst, ja och mer närproducerat kan det knappast bli. I mitt VÄXTHUS drar jag upp allehanda plantor till köksträdgården, senare på säsongen odlas det huvudsakligen tomater och chilies i växthuset. I min POTAGER trivs grönsaker, örter, medicinalväxter och kryddor tillsammans med blommor och en del vänner från djurriket. Jag har förstås även en del mindre önskvärda vänner ifrån djurriket också men odlar praktiskt taget eller rättare sagt strävar efter att odla ekologiskt så inga gifter får användas. Länge leve mångfalden! Välkommen till Tyras Trädgård - MÅNGFALDENS KÖKSTRÄDGÅRD
Växthus 3x6 meter och har en väl tilltagen höjd på cirka 3,8. Jag designade, konstruerade och byggde mitt växthus under 2003, materialet till växthuset är delvist återvunnet. Jag hittade 36 stycken antika fönster stående på vinden och jag tyckte att de hade så fantastiskt vackert gammalt glas, det var då jag hittade dem som idéerna kom till att bygga mig ett alldeles eget växthus. En underbart rolig process som jag inte ångrar en sekund av. Köksträdgården är ungefär 150 kvadratmeter stor och är huvudsakligen omgärdad av ett högt, oregelbundet pilstaket och en syrénhäck. Jag odlar både i upphöjda odlingsbäddar, pallkragar och stora krukor eller dyligt. Framför växthuset försöker jag hålla öppet, där har jag anlagt en plan av kullersten och i centrum av den finns en stor kvarnsten. Se skiss.

söndag

Puckat och klart från My Green Kitchen

This post "Puckat och klart från My Green Kitchen" was originally uploded by Tyra Hallsénius Lindhe in the blog 
#HealthyLiving #MyGreenKitchen #Superfood #Köksträdgården #TyrasGarden #Herbs #GrowYourFood #OdlaDinMat #detox #RawFoodPuckat och klart!

Jag är ingen "frysmänniska" men att bevara sommarens alla sköna gröna blad på det här sättet tycker jag är helt suveränt! 


Gröna puckar sprängfyllda med nyttigheter

Recept - Så här gör jag...
Ingredienser: Gröna bladgrönsaker, kål, örter, nässlor och annat gott ogräs från köksträdgården
samt ekologiska citroner och ingefära.


Ingredienser: Gröna bladgrönsaker, kål, örter, nässlor och annat gott ogräs.


Under sommaren och hösten samlar jag en massa goda frodiga blad och tar med dem in till köket för att bevara dem till vinterns många och långa månader. 
Tillsammans med ekologiska citroner, ingefära och lite vatten kör jag sedan dem i min blender. Sedan häller jag upp min gröna något tjocka och koncentrerade grönsaksjuice i små "pastejformar" och ställer dem i frysen.

Väl frysta tar jag ut dem ur formarna så att de är redo för nästa laddning med sköna, gröna blad. Puckarna som nu är perfekt styckefrysta vakuumpackar jag sedan sex och sex så att de håller sig fina hela vintern, alternativt kan man säkert bara lägga dem i en lite tjockare fryspåse. Huvudsaken är att man gör så att de inte får frostskador under frysförvaringen.

Med lätthet kan jag nu ta fram mina puckar, små bitar av "köksträdgården" och sommaren och göra mina dagliga hälsodrinkar. 
TYRA


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...