När köksträdgården går på sparlåga...
...så vad gör då "trädgårdsmästaren"? Jo, den här, bakar. Mer eller mindre varje dag skulle jag vilja säga. I alla fall håller jag på och sköter om alla mina surdegar, läser om mjölsorter, baktekniker och olika brödtyper från hela världen. På hösten har jag WORKSHOPS i mjölksyrning av grönsaker men nu på våren så blir det andra bullar!
Den 20 januari blir det första tillfället att delta i någon av mina workshops.
Platserna är begränsade så är du intresserad anmäl dig redan idag.
Den 20 januari blir det första tillfället att delta i någon av mina workshops.
Platserna är begränsade så är du intresserad anmäl dig redan idag.
WORKSHOP
Baka med surdeg
Plats: Tyras Kök, Engarn, Vaxholm
Lördagen den 20 januari 13.30 - (cirka 18.00 och så håller vi på så länge det behövs.)
Workshop: Baka med surdeg.
Tillsammans sätter vi ett par varianter på surdegar (starters).
Vi sätter också ett par nya degar att ta med hem för gräddning.
Sedan bakar vi ut och gräddar en redan satt och jäst deg som vi avnjuter tillsammans.
Sist men inte minst diskuterar vi och utbyter erfarenheter om hur vi får ett gott bröd: jäsning, olika mjöl, malt (smakprovning av olika sorter), smaksättning av bröd och så vidare.
Sedan bakar vi ut och gräddar en redan satt och jäst deg som vi avnjuter tillsammans.
Sist men inte minst diskuterar vi och utbyter erfarenheter om hur vi får ett gott bröd: jäsning, olika mjöl, malt (smakprovning av olika sorter), smaksättning av bröd och så vidare.
Pris 700:- inkl. fika samt lättare förtäring
Alla ingredienser ingår!
Men ta gärna med er:
En skål att ta hem en deg i
Två små glasburkar till "starters"
Eventuellt gör vi en "kavring/grovbröd" också och till det behövs en avlång form att ta hem degen i.
Anmäl dig på odlingskurser@gmail.com
Vänligen ange kursnummer/workshop samt ditt namn och adress. Anmälan är bindande och kursavgiften faktureras till dig elektroniskt.Hitta hit: Det är lätt att komma hit kommunalt, ta buss 670 från Tekniska Högskolan mot Vaxholm. Stig av på hållplats Engarn (bussen stannar alltid där) och det tar bara 35 minuter från Stockholm. Med bil hittar du lättast hit om du googlar adressen och använder dig av färdbeskrivningen.
Parkering: Kommer du med bil finns här gått om parkeringsmöjligheter och de är gratis.