Det här är KÖKSTRÄDGÅRDEN en blogg som bara handlar om att odla grönsaker, örter, kryddor och blommor. FRÅN FRÖ TILL TALLRIK! - Egen odlat smakar ju bäst, ja och mer närproducerat kan det knappast bli. I mitt VÄXTHUS drar jag upp allehanda plantor till köksträdgården, senare på säsongen odlas det huvudsakligen tomater och chilies i växthuset. I min POTAGER trivs grönsaker, örter, medicinalväxter och kryddor tillsammans med blommor och en del vänner från djurriket. Jag har förstås även en del mindre önskvärda vänner ifrån djurriket också men odlar praktiskt taget eller rättare sagt strävar efter att odla ekologiskt så inga gifter får användas. Länge leve mångfalden! Välkommen till Tyras Trädgård - MÅNGFALDENS KÖKSTRÄDGÅRD
Växthus 3x6 meter och har en väl tilltagen höjd på cirka 3,8. Jag designade, konstruerade och byggde mitt växthus under 2003, materialet till växthuset är delvist återvunnet. Jag hittade 36 stycken antika fönster stående på vinden och jag tyckte att de hade så fantastiskt vackert gammalt glas, det var då jag hittade dem som idéerna kom till att bygga mig ett alldeles eget växthus. En underbart rolig process som jag inte ångrar en sekund av. Köksträdgården är ungefär 150 kvadratmeter stor och är huvudsakligen omgärdad av ett högt, oregelbundet pilstaket och en syrénhäck. Jag odlar både i upphöjda odlingsbäddar, pallkragar och stora krukor eller dyligt. Framför växthuset försöker jag hålla öppet, där har jag anlagt en plan av kullersten och i centrum av den finns en stor kvarnsten. Se skiss.

lördag

En julhälsning och vinterskörd.Jag vill önska er Alla en fridfull och riktigt God Jul.


VinterskördDet blir nog ingen vit jul i år, men vad är det för fel på grönt? Grönt är skönt!
Det kommer med all säkerhet lite snö längre fram skall ni se. 

Idag var jag ute och skördade två hela stånd med grönkål. Fantastiskt frodig och fin var den. Jag hade faktiskt ryckt upp två plantor för några veckor sedan och förvarade dem med stam och rot högt uppe på ett bord. Jag ville säkra dom så att jag fick ordentligt med kål till julbordet, och det funkade! Dit upp nådde varken hararna eller rådjuren. Nu står de och småputtrar på spisen, det skall bli en festmåltid att få njuta av den i morgon. Tänka sig..."frö frö till tallrik"

Växthuset i vinterskrud.Tyras Potager


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...