Det här är KÖKSTRÄDGÅRDEN en blogg som bara handlar om att odla grönsaker, örter, kryddor och blommor. FRÅN FRÖ TILL TALLRIK! - Egen odlat smakar ju bäst, ja och mer närproducerat kan det knappast bli. I mitt VÄXTHUS drar jag upp allehanda plantor till köksträdgården, senare på säsongen odlas det huvudsakligen tomater och chilies i växthuset. I min POTAGER trivs grönsaker, örter, medicinalväxter och kryddor tillsammans med blommor och en del vänner från djurriket. Jag har förstås även en del mindre önskvärda vänner ifrån djurriket också men odlar praktiskt taget eller rättare sagt strävar efter att odla ekologiskt så inga gifter får användas. Länge leve mångfalden! Välkommen till Tyras Trädgård - MÅNGFALDENS KÖKSTRÄDGÅRD
Växthus 3x6 meter och har en väl tilltagen höjd på cirka 3,8. Jag designade, konstruerade och byggde mitt växthus under 2003, materialet till växthuset är delvist återvunnet. Jag hittade 36 stycken antika fönster stående på vinden och jag tyckte att de hade så fantastiskt vackert gammalt glas, det var då jag hittade dem som idéerna kom till att bygga mig ett alldeles eget växthus. En underbart rolig process som jag inte ångrar en sekund av. Köksträdgården är ungefär 150 kvadratmeter stor och är huvudsakligen omgärdad av ett högt, oregelbundet pilstaket och en syrénhäck. Jag odlar både i upphöjda odlingsbäddar, pallkragar och stora krukor eller dyligt. Framför växthuset försöker jag hålla öppet, där har jag anlagt en plan av kullersten och i centrum av den finns en stor kvarnsten. Se skiss.

söndag

Workshop: Baka med surdeg

This post "Workshop:  Baka med surdeg" was originally uploaded by Tyra Hallsénius Lindhe in the blog 

Baka med surdeg

Efter årets tidigare workshops har jag fått förfrågan om fler workshops, bland annat en om surdegsbakning. Vi trädgårdsmänniskor har ju inte så fasligt mycket att stå i så här års, så varför inte! Nu har jag bestämt att ha några sådana här hemma i mitt kök på Engarn. Den första blir redan den 20 januari. Är du intresserad att delta eller kanske vill ge bort en workshop i julklapp så gör du det på mejl. odlingskurser@gmail.com  Anmälan är bindande.Läs mer om övriga kurser och workshops under fliken ODLINGSKURSER 2018

Surdegsbröd med syrade morötter och kummin.


Workshop:  Baka med surdeg

Lördagen den 20 januari 13.30 - (cirka 18.00 och så håller vi på så länge det behövs.)

Tillsammans gör vi ett par varianter på surdegar (starters).
Vi sätter också ett par degar att ta med hem för gräddning.
Sedan bakar vi ut och gräddar en redan satt och jäst deg som vi avnjuter tillsammans.

Sist men inte minst diskuterar vi och utbyter erfarenheter om hur vi får ett gott bröd: jäsning, olika mjölsorter, malt (smakprovning av olika sorter), smaksättning av bröd och så vidare.

Begränsat antal platser.  Pris 700:- inkl. fika samt lättare förtäring

Alla ingredienser ingår! 

OBS! Ta gärna med er:
En skål att ta hem en deg i. Två glasburkar till "starters". Eventuellt gör vi även "grovbröd/kavring" också och till det behövs en avlång form att ta hem degen i. 

Anmälan till Workshops och kurser görs på mejl, där kan du även beställa presentkort:  odlingskurser@gmail.com 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...