This post "Workshop: Baka med surdeg" was originally uploaded by Tyra Hallsénius Lindhe in the blog
Baka med surdeg
Efter årets tidigare workshops har jag fått förfrågan om fler workshops, bland annat en om surdegsbakning. Vi trädgårdsmänniskor har ju inte så fasligt mycket att stå i så här års, så varför inte! Nu har jag bestämt att ha några sådana här hemma i mitt kök på Engarn. Den första blir redan den 20 januari. Är du intresserad att delta eller kanske vill ge bort en workshop i julklapp så gör du det på mejl. odlingskurser@gmail.com Anmälan är bindande.
Läs mer om övriga kurser och workshops under fliken ODLINGSKURSER 2018
Surdegsbröd med syrade morötter och kummin. |
Workshop: Baka med surdeg
Lördagen den 20 januari 13.30 - (cirka 18.00 och så håller vi på
så länge det behövs.)
Tillsammans gör vi ett par varianter på surdegar (starters).
Vi sätter också ett par degar att ta med hem för gräddning.
Sedan bakar vi ut och gräddar en redan satt och jäst deg som vi avnjuter tillsammans.
Sedan bakar vi ut och gräddar en redan satt och jäst deg som vi avnjuter tillsammans.
Sist men inte minst diskuterar vi och utbyter erfarenheter om hur vi får ett
gott bröd: jäsning, olika mjölsorter, malt (smakprovning av olika sorter),
smaksättning av bröd och så vidare.
Begränsat antal platser. Pris 700:- inkl. fika samt lättare förtäring
Alla ingredienser ingår!
OBS! Ta gärna med er:
En skål att ta hem en deg i. Två glasburkar till
"starters". Eventuellt gör vi även "grovbröd/kavring"
också och till det behövs en avlång form att ta hem degen
i.
Anmälan till Workshops och kurser görs på mejl, där kan du även beställa presentkort: odlingskurser@gmail.com