Det här är KÖKSTRÄDGÅRDEN en blogg som bara handlar om att odla grönsaker, örter, kryddor och blommor. FRÅN FRÖ TILL TALLRIK! - Egen odlat smakar ju bäst, ja och mer närproducerat kan det knappast bli. I mitt VÄXTHUS drar jag upp allehanda plantor till köksträdgården, senare på säsongen odlas det huvudsakligen tomater och chilies i växthuset. I min POTAGER trivs grönsaker, örter, medicinalväxter och kryddor tillsammans med blommor och en del vänner från djurriket. Jag har förstås även en del mindre önskvärda vänner ifrån djurriket också men odlar praktiskt taget eller rättare sagt strävar efter att odla ekologiskt så inga gifter får användas. Länge leve mångfalden! Välkommen till Tyras Trädgård - MÅNGFALDENS KÖKSTRÄDGÅRD
Växthus 3x6 meter och har en väl tilltagen höjd på cirka 3,8. Jag designade, konstruerade och byggde mitt växthus under 2003, materialet till växthuset är delvist återvunnet. Jag hittade 36 stycken antika fönster stående på vinden och jag tyckte att de hade så fantastiskt vackert gammalt glas, det var då jag hittade dem som idéerna kom till att bygga mig ett alldeles eget växthus. En underbart rolig process som jag inte ångrar en sekund av. Köksträdgården är ungefär 150 kvadratmeter stor och är huvudsakligen omgärdad av ett högt, oregelbundet pilstaket och en syrénhäck. Jag odlar både i upphöjda odlingsbäddar, pallkragar och stora krukor eller dyligt. Framför växthuset försöker jag hålla öppet, där har jag anlagt en plan av kullersten och i centrum av den finns en stor kvarnsten. Se skiss.

tisdag

Frösådd - Gör egna etiketter till dina odlingar

# Frugal Living - This post " Frösådd - Gör egna etiketter till dina odlingar" was originally uploaded by
 Tyra Hallsénius-Lindhe in the blog 


Riggar för Valentinsådden...


Januari är drömmarnas och planeringens tid. Nu skall man inventera sina fröer, planera, drömma och så småningom beställa sina fröer för odlingssäsongen 2014. Så spännande, jag kan knappt hålla mig, men jag får inte sätta igång med den stora sådden förrän den 14 februari, på Alla hjärtans dag. Men då mina vänner går startskottet för Valentinsådden. Mer om den senare

Nu så här i januari gäller det att rigga för Valentinsådden, borden skall på plats, lamporna skall hängas upp, trågen skall tvättas och krukorna skall inventeras och göras i ordning. Allt skall göras färdigt och vara i toppform.

 Etiketter... ja det behövs det massor! Tänk att det har man alltid för lite av och därför här kommer ett litet tips om hur man kan göra sina egna etiketter. Tag gärna och använd vaxat papper och varför inte återvunnet papper till det här. Klipp till etiketter i önskad storlek och gör ett hål i ena hörnet (ett hålslag fungerar toppenbra) och fäst sedan ett snöre i hålet och VOILA färdigt!

Frugal Living / Läs mer - Återvinn dina mjölkpaket - Gör stora etiketter till dina plantor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...