Det här är KÖKSTRÄDGÅRDEN en blogg som bara handlar om att odla grönsaker, örter, kryddor och blommor. FRÅN FRÖ TILL TALLRIK! - Egen odlat smakar ju bäst, ja och mer närproducerat kan det knappast bli. I mitt VÄXTHUS drar jag upp allehanda plantor till köksträdgården, senare på säsongen odlas det huvudsakligen tomater och chilies i växthuset. I min POTAGER trivs grönsaker, örter, medicinalväxter och kryddor tillsammans med blommor och en del vänner från djurriket. Jag har förstås även en del mindre önskvärda vänner ifrån djurriket också men odlar praktiskt taget eller rättare sagt strävar efter att odla ekologiskt så inga gifter får användas. Länge leve mångfalden! Välkommen till Tyras Trädgård - MÅNGFALDENS KÖKSTRÄDGÅRD
Växthus 3x6 meter och har en väl tilltagen höjd på cirka 3,8. Jag designade, konstruerade och byggde mitt växthus under 2003, materialet till växthuset är delvist återvunnet. Jag hittade 36 stycken antika fönster stående på vinden och jag tyckte att de hade så fantastiskt vackert gammalt glas, det var då jag hittade dem som idéerna kom till att bygga mig ett alldeles eget växthus. En underbart rolig process som jag inte ångrar en sekund av. Köksträdgården är ungefär 150 kvadratmeter stor och är huvudsakligen omgärdad av ett högt, oregelbundet pilstaket och en syrénhäck. Jag odlar både i upphöjda odlingsbäddar, pallkragar och stora krukor eller dyligt. Framför växthuset försöker jag hålla öppet, där har jag anlagt en plan av kullersten och i centrum av den finns en stor kvarnsten. Se skiss.

onsdag

God fortsättning på det nya odlingsåret!

This post was originally uploaded by Tyra Hallsénius Lindhe in the blog 


Igår var jag ute i köksträdgården och plockade en bukett med gröna blad som jag gjorde en enkel liten soppa på. Det var persilja, mangold, grönkål, sallat och lökblast från en purjo. Som bas hade jag misosoppa...mm, behöver jag tillägga att den blev riktigt god. Bra och nyttig lunch för en mycket ringa peng. Senare på kvällen var jag ute igen och plockade sallat och örter till kvällens middag. Är det inte fantastiskt så säg att man på självaste nyårsafton kan gå ut och skörda i köksträdgården.Idag är det 1 januari och jag har varit ute ett par timmar och jobbat i köksträdgården. Det har ju blåst så otroligt mycket så det behövdes städas lite. Jag tog också och mjölkade en del skadade vintersquash på frön. mer om detta lite senare. Det blev en hel del och resten av vintersquashen som jag har haft till prydnad ute på farstutrappen fick åka på komposten...där träffade jag på en av mina arbetskompisar som jag har ute i köksträdgården. Det var en stor fet och faktiskt riktigt pigg krabat, en daggmask.

Nu vill jag bara önska er alla god fortsättning på 2014 odlingsår!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...