Det här är KÖKSTRÄDGÅRDEN en blogg som bara handlar om att odla grönsaker, örter, kryddor och blommor. FRÅN FRÖ TILL TALLRIK! - Egen odlat smakar ju bäst, ja och mer närproducerat kan det knappast bli. I mitt VÄXTHUS drar jag upp allehanda plantor till köksträdgården, senare på säsongen odlas det huvudsakligen tomater och chilies i växthuset. I min POTAGER trivs grönsaker, örter, medicinalväxter och kryddor tillsammans med blommor och en del vänner från djurriket. Jag har förstås även en del mindre önskvärda vänner ifrån djurriket också men odlar praktiskt taget eller rättare sagt strävar efter att odla ekologiskt så inga gifter får användas. Länge leve mångfalden! Välkommen till Tyras Trädgård - MÅNGFALDENS KÖKSTRÄDGÅRD
Växthus 3x6 meter och har en väl tilltagen höjd på cirka 3,8. Jag designade, konstruerade och byggde mitt växthus under 2003, materialet till växthuset är delvist återvunnet. Jag hittade 36 stycken antika fönster stående på vinden och jag tyckte att de hade så fantastiskt vackert gammalt glas, det var då jag hittade dem som idéerna kom till att bygga mig ett alldeles eget växthus. En underbart rolig process som jag inte ångrar en sekund av. Köksträdgården är ungefär 150 kvadratmeter stor och är huvudsakligen omgärdad av ett högt, oregelbundet pilstaket och en syrénhäck. Jag odlar både i upphöjda odlingsbäddar, pallkragar och stora krukor eller dyligt. Framför växthuset försöker jag hålla öppet, där har jag anlagt en plan av kullersten och i centrum av den finns en stor kvarnsten. Se skiss.

torsdag

Pilkurs den 4 maj - Pilstaket och växtstöd


ODLINGSKURSER 2014


Pilkurs den 4 maj - Pilstaket och växtstöd


Kurs nr 14-3 Söndagen den 4 maj 11.00-14.30 
Anmälan gör via e-post odlingskurser@gmail.comBygg ett pilstaket till din köksträdgård.


Ett pilstaket kan både vara vackert och bra. Det kan vara bra för att få ett bättre odlingsklimat och ovärderligt för att kunna hålla vilt borta. Den 4 maj håller jag kurs i Tyras Trädgård, Resarö, Vaxholm. Jag går igenom och visar hur jag byggde mitt pilstaket. Det blir praktiskt arbete och en skriftlig instruktion kommer med hur du kan göre ett eget pilstaket. Jag visar på ett par olika designvarianter. Vi tillverkar också ett lågt kantstöd och enkla växtstöd.

ODLINGSKURSER 2015


Pilkurs den 3 maj - Pilstaket och växtstöd
Anmäl dig redan idag!Välkommen/ Tyra

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...