This post was originally uploaded by Tyra Hallsénius Lindhe in the blog
#nässlor #rawfood #brännässla #superfood #nettles
Onsala - NÄSSELSHOT
Nu är det snart dags att skörda de första nässlorna. Här kommer ett recept på en god, välgörande och nyttig nässelshot! Detta receptet som jag fick av fru Ringdahl innehöll även 1 dl kirskål i sin orginalvariant. Det måste testas det också. Men det här lilla "shotten" enligt receptet nedan fick jag smaka när jag var nere och höll föredrag i Onsala (Kungsbacka Trädgårdsvänner) och jag har faktiskt drömt om den sedan dess. Nåja nu är det bara någon vecka kvar tills det att jag kan börja skörda mina brännässlor.
1 dl färska nässelblad
1 dl vatten
1 tsk honung
1–2 msk citronsaft
½ tsk färsk, riven ingefära
Plocka unga nässlor -"De bränns inte" enligt en man som jag träffade i Vingåker igår. Jag vet inte vad jag skall tro om det.
Rensa och skölj nässlorna och ta bort skräp och grova stjälkar. Lägg alla ingredienserna i mixer, eller använd mixerstav. Mixa så att örterna finfördelas. Häll vätskan genom en sil, och smaksätt med citron och honung. Drick och njut av den färsk eller frys in och ta fram under vintern mörka dagar; då vi verklig behöver en vitaminshot.
Nässelshot - Fru Hedberg som tillagat den delikata drinken och Fru Ringdahl som skickade mig receptet. Thank you girls! |
Cheers/ Tyra