This post 'Odla paprika - Mild och söt Capsicum' was originally uploaded by Tyra Hallsénius Lindhe in the blog KÖKSTRÄDGÅRDEN
Jag älskar Capsicum, chilis i alla tänkbara former och färger, men alla behöver inte vara heta. Bäst tycker jag nog att de är som man kan äta rakt av men ändå har en viss hetta. Den här vackra paprikan hittade jag i grönsaksdisken på Coop och nu skall jag ta och se om jag kan få fram liknande om jag planterar fröerna. Vi får väl se vad det blir, är det en F-sort så kan det ju bli praktiskt taget vad som helst.
Sorttips! ’Shepard Ramshorn’, ’Ferenc Tender’ och ’Yesil Tatli’ är tre andra sorter av Capsicum annuum som jag brukar odla. Dessa kan jag rekommendera, de är riktigt odlingvärda. Chervena Chushka är också fin!
Tips Grillade paprikor. Se recept på bilden ovan.
Det finns fortfarande platser kvar!
Gillar du mitt arbete med bild och text här i KÖKSTRÄDGÅRDEN - så dela då gärna länken!
Du kan även följa den här bloggen (se höger sida marginal)
med Google Friends Connect
Skriv en rad , det uppskattas mycket, antingen här eller på min mail, tilltyra@gmail.com
Det är alltid lika trevligt att höra av er läsare./ Tyra