This post "Semitorkade tomater" was originally uploaded by Tyra Hallsénius-Lindhe in the blog KÖKSTRÄDGÅRDEN
TOMATRECEPT
Tomatrecept nu såhär års? Javisst, inte för att det är skördetid precis och man har överflöd med underbara tomater direkt, men det är så att jag träffade min vän Yvonne på Nordiska trädgårdar i lördags och då hade hon en alldeles fantastiskt fin present med sig till mig. En burk med "sommar på burk" det var en vacker glasburk med Semitorkade tomater. Så nu tänkte jag dela med mig av Yvonnes semitorkade tomater och receptet går ju att spara till sommaren. På fredag skall jag ta och smaka dem tillsammans med ett gott bröd och ett glas rött.
Semitorkade tomater i citronolivolja från Il Fornaio
Tag smakrika småtomater till den här "rätten", såhär års är det väl tomaterna på kvist som kallas Romantica i grönsaksdisken som är bäst. På sommaren kan man i princip ta vilka småtomater som helst från köksträdgården, de smakar ju alla ljuvligt tycker jag.
Bred ut tomaterna på en plåt och torka den i cirka 4 timmar på mycket svag i ugnen (80 grader)
Blanda till kryddblandningen och tillsätt oljan.
Lägg tomaterna i en burk och häll över oljan.
Yvonne hade lagt en hel skiva (jättesnyggt!) vitlök överst i burken.
~ ~ ~
Vill du gå en KURS i sommar?
ODLA TOMATER - i kruka och på friland (även chili)
LÄS mer här Odlingskurser på Engarn
På bilden: Pembe Domates Turkiet, Olive; Summer Cider, Principe Borghese och den lille gule i hörnet är en Egg Yolk.