This post "Harsyra - Oxalis acetosella, från skogens skafferi" was orininally uploaded by Tyra Hallsénius Lindhe in the blog KÖKSTRÄDGÅRDEN.
Idag tar jag att par steg utanför köksträdgården...
Från skogens skafferi kommer denna lilla artikel om Harsyran. Det är en växt som jag tror att alla känner till och har smakat på. Frisk och god smak som jag tror att man skulle kunna ta och experimentera lite med i köket. Jag kan spontant tänka mig den till kalla köttsätter exempelvis Carpaccio eller Bresaola, måste testas. Men det får man nog ta och vänta på några veckor. Vi har skogen alldeles runt knuten och går i den ganska så ofta, på skoj skall jag ta och hålla utkik på när lilla Harsyran tar och tittar upp./ Tyra
Gästskribent - April
- Agneta Magnusson. Skansenmedarbetare sedan många år, kulturhistoriker som ägnar mycket tid åt Leksands gamla kulturväxter.
HARSYRA
- en vårlig delikatess och väderorakel
Bild Harsyra - Agneta Magnusson
Den här vackra bilden kommer från Naturhistoriska riksmuseet
Foto: Lars-Åke Janzon
Vill du vara gästskribent i Köksträdgården?
Då kan du skicka ditt material till: tilltyra@gmail.com
Bilderna måste vara dina egna, gärna högupplösta.
Textens innehåll skall helst handla om köksträdgården - odling, skörd och tillagning av grödor.
Recept och tips tar jag gärna emot.
Men även om inlägg om växter och svamp från skogens skafferi går bra. / Tyra