This post "Många bäckar små, äggskal, löv, halm..." was originally uploaded by Tyra Hallsénius Lindhe in the blog KÖKSTRÄDGÅRDEN.
Jag håller på att bygga min No-Dig Garden/ No-Work
Så ja, då var ett års
äggskal tillbaka till naturen. Vi äter ungefär i snitt 10 ägg i veckan i vår
familj. Tio gånger femtiotvå blir 520 äggskal per år, de samlar jag i en stor
glasbytta som jag en gång om året tömmer och på så sätt återför värdefull kalk
tillbaka till naturen. I år strödde jag ut skalkrosset i mitt nyanläggda
köksträdgårdsland som jag anlagt rakt uppe på gräsmattan, det är ett litet experiment.
Jag vill se om det fungerar att inte gräva bort grässvålen. Mitt motto och ambition
är att ha en no-dig garden och då tänkte jag också skippa att gräva när jag anlade det nya
landet. Det lär inte bli toppenbra i år
men kanske till nästa. Det kanske tycks fånigt att ta vara på äggskal men det
är ändå ett strå strö till stacken. Många bäckar små… äggskal, aska, löv, halm,
hästgödsel, urin, bokashikompost och jord - om ett par år när naturen fått göra sitt med
vatten, solvärme, maskar och mikroorganismer är nog mitt nya land riktigt fint. Men det skall faktiskt bli spännande och se hur växterna trivs där redan i år.
Några icke grävare, föregångare och förespråkare av No-Work/No-dig gardening:
Ester Dean
Det finns gott platser kvar till vårens kurser!
Läs mer KÖKSTRÄDGÅRDSKURSER i VÅR
uppdaterad 2013-03-01
I år blir det en med tema Kompostering vilket skall bli spännande.
Välkomna!
uppdaterad 2013-03-01
I år blir det en med tema Kompostering vilket skall bli spännande.
Välkomna!