Det här är KÖKSTRÄDGÅRDEN en blogg som bara handlar om att odla grönsaker, örter, kryddor och blommor. FRÅN FRÖ TILL TALLRIK! - Egen odlat smakar ju bäst, ja och mer närproducerat kan det knappast bli. I mitt VÄXTHUS drar jag upp allehanda plantor till köksträdgården, senare på säsongen odlas det huvudsakligen tomater och chilies i växthuset. I min POTAGER trivs grönsaker, örter, medicinalväxter och kryddor tillsammans med blommor och en del vänner från djurriket. Jag har förstås även en del mindre önskvärda vänner ifrån djurriket också men odlar praktiskt taget eller rättare sagt strävar efter att odla ekologiskt så inga gifter får användas. Länge leve mångfalden! Välkommen till Tyras Trädgård - MÅNGFALDENS KÖKSTRÄDGÅRD
Växthus 3x6 meter och har en väl tilltagen höjd på cirka 3,8. Jag designade, konstruerade och byggde mitt växthus under 2003, materialet till växthuset är delvist återvunnet. Jag hittade 36 stycken antika fönster stående på vinden och jag tyckte att de hade så fantastiskt vackert gammalt glas, det var då jag hittade dem som idéerna kom till att bygga mig ett alldeles eget växthus. En underbart rolig process som jag inte ångrar en sekund av. Köksträdgården är ungefär 150 kvadratmeter stor och är huvudsakligen omgärdad av ett högt, oregelbundet pilstaket och en syrénhäck. Jag odlar både i upphöjda odlingsbäddar, pallkragar och stora krukor eller dyligt. Framför växthuset försöker jag hålla öppet, där har jag anlagt en plan av kullersten och i centrum av den finns en stor kvarnsten. Se skiss.

fredag

Köksträdgård till tusen!

This post "Köksträdgård till tusen!" Var originally uploaded by Tyra Hallsénius Lindhe in the blog KÖKSTRÄDGÅRDENFör ett par år sedan startade jag en grupp på FACEBOOK som heter KÖKSTRÄDGÅRDEN och nu har vi passerat 1000 medlemmar. Jag är så stolt och imponerad! Ett tusen köksträdgårdsintresserade goa glada människor. Det är ett kunnigt och vetgirigt gäng i gruppen och Köksträdgården på FB har vi trevliga dialoger om allt som har med köksträdgården att göra. Gå med du också, det är garanterat FACEBOOKS skönaste och grönaste! Där kan du ställa frågor och få kommentarer på din undran på ett kick. 
 Köksträdgården på FACEBOOK en grupp om att odla din mat.

På FB hittar du också Tyra's Garden och
Vi ses där...också! Trevlig helg Tyra

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...