This post "Örtsalt - Gör ditt eget örtsalt"was originally uploaded by Tyra Hallsénius Lindhe in the blog KÖKSTRÄDGÅRDEN
Här vill jag dela med mig av ännu ett recept på något som är gott lätt och billigt att göra. Perfekt att ha till hands till lite allt möjligt i matlagningen, till pastavattnet är det perfekt. Du kan ta och mixa örter som du gillar, här är ett exempel på vad jag hade att tillgå från mina odlingar ute på verandan så här i april. Variationen på örter blir betydligt större när man får gå en vända i köksträdgården i sommar, men det här är inte alls dumt för att vara i april.
Recept på örtsalt
Så här gör du:
Ta en generös knippe av diverse örter, här använder jag: Salladslök, basilikatoppar, mexikansk dragon (Tagetes lucida) som har en utsökt liten dragonsmak på sina blad, en halv vitlöksklyfta, persilja, salladssenap och bladselleri. Lägg in allt som de är i ugnen på 75-100 grader, gärna varmluftsugn och torka dem tills det att de är riktigt torra. Höll upp ett par tre dl grovsalt i matberedaren med "kniven" monterad och lägg i de torkade örterna. Kör någon minut och sedan är det färdigt. Förvaras, mörk och svalt.
Gott, lätt och riktigt billigt att göra!
Lycka till!