This post "Körsbärssaft med bär från köksträdgården" was orignally uploaded by Tyra Hallsénius Lindhe in the blog KÖKSTRÄDGÅRDEN #Skördetid; #Recept; #köksträdgård
Det blev en fantastisk skörd med körsbär i år. Och efter att ha ätit mig mer än mätt på körsbär så bestämde jag mig för att göra ett par flaskor med körsbärssaft. Sommar på flaska, det blir fint att ta fram i vinter. Här kommer mitt recept. Som ger ganska precis 1,75 liter färdig saft.
RECEPT - Körsbärssaft
Ingredienser:
2 l
körsbär (cirka 1.5 kg)
6 dl
vatten
6 dl
socker
Gör så
här:
- Skölj körsbären under rinnande vatten så att du avlägsnar allt smått skräp, du behöver inte ta bort körsbärsskaften och lägg körsbären i en stor kastrull.
- Häll på vattnet och låt det hela koka upp.
- Koka bären under lock ca 20 min. Tryck bären med en potatisstomp eller liknande så att bären spricker och all saft rinner ur bären.
- Häll upp bären i en silställning…typ eller sila genom ett tyg som lagts i ett durkslag. Låt stå och självrinna någon timme eller så.
- Häll tillbaka saften i den rengjorda kastrullen.
- Låt koka upp.
- Rör ner sockret och rör tills det löst sig.
- Ta grytan åt sidan och skumma väl.
- Häll upp saften på väl rengjorda, varma flaskor.
- Skruva på lock och låt kallna.
- Förvara din fina körsbärssaft svalt
Lycka till!/ TYRA
1.