Det här är KÖKSTRÄDGÅRDEN en blogg som bara handlar om att odla grönsaker, örter, kryddor och blommor. FRÅN FRÖ TILL TALLRIK! - Egen odlat smakar ju bäst, ja och mer närproducerat kan det knappast bli. I mitt VÄXTHUS drar jag upp allehanda plantor till köksträdgården, senare på säsongen odlas det huvudsakligen tomater och chilies i växthuset. I min POTAGER trivs grönsaker, örter, medicinalväxter och kryddor tillsammans med blommor och en del vänner från djurriket. Jag har förstås även en del mindre önskvärda vänner ifrån djurriket också men odlar praktiskt taget eller rättare sagt strävar efter att odla ekologiskt så inga gifter får användas. Länge leve mångfalden! Välkommen till Tyras Trädgård - MÅNGFALDENS KÖKSTRÄDGÅRD
Växthus 3x6 meter och har en väl tilltagen höjd på cirka 3,8. Jag designade, konstruerade och byggde mitt växthus under 2003, materialet till växthuset är delvist återvunnet. Jag hittade 36 stycken antika fönster stående på vinden och jag tyckte att de hade så fantastiskt vackert gammalt glas, det var då jag hittade dem som idéerna kom till att bygga mig ett alldeles eget växthus. En underbart rolig process som jag inte ångrar en sekund av. Köksträdgården är ungefär 150 kvadratmeter stor och är huvudsakligen omgärdad av ett högt, oregelbundet pilstaket och en syrénhäck. Jag odlar både i upphöjda odlingsbäddar, pallkragar och stora krukor eller dyligt. Framför växthuset försöker jag hålla öppet, där har jag anlagt en plan av kullersten och i centrum av den finns en stor kvarnsten. Se skiss.

torsdag

Samodling och täckodling - KURS 2015

This post "Samodling och täckodling - KURS 2015" was originally uploaded by Tyra Hallsénius Lindhe 
in the blog KÖKSTRÄDGÅRDEN -The Kitchen Garden - Le Jardin Potager
#odlingskurs #odladinmat #tyrasträdgård #samodla #täckodla #samplantera 


Kursprogram - Våren 2015

Vårens kurser i köksträdgårdsodling och lite annat som hör det till, finns nu att anmäla sig till. 
Läs mer här om de olika kurserna, vad de innehåller, tider och datum. ODLINGSKURSER

Här är en av de många intressanta kurserna:

Samodling och täckodling

 Kurs nr 15-7 Lörd. den 17 maj 11.00-14.30 eller tisd. 10 juni 18.00-21.00
 Anmälan gör via e-post odlingskurser@gmail.com
Odla på ekologiskt vis. Få en frisk och lättskött trädgård med hjälp av samplantering och täckodling. Ett sätt att få en friskare och mer intressant köksträdgård.
Samplantera - Goda grannar och mindre trevliga ovänner. Konsten i att välja växter som med sina speciella egenskaper stärker eller blir stärkta av sin granne.

Täckodla - Att täckodla har många fördelar exempelvis det att avdunstningen minskar och du slipper vattna så ofta, det finns fler fördelar och det tar vi upp och diskuterar på kursen. Finns det några nackdelar men täckodling? Hur går man tillväga? Frågorna är många och tillsammans finner vi svar och lösningar.Anmäl dig redan idag!
  Det är små grupper på mina kurser allt bara för att du skall få ut så mycket som möjligt av dagen.  Det är först till kvarn som gäller, så anmäl dig redan idag. 

odlingskurser@gmail.com

Välkomna!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...