Det här är KÖKSTRÄDGÅRDEN en blogg som bara handlar om att odla grönsaker, örter, kryddor och blommor. FRÅN FRÖ TILL TALLRIK! - Egen odlat smakar ju bäst, ja och mer närproducerat kan det knappast bli. I mitt VÄXTHUS drar jag upp allehanda plantor till köksträdgården, senare på säsongen odlas det huvudsakligen tomater och chilies i växthuset. I min POTAGER trivs grönsaker, örter, medicinalväxter och kryddor tillsammans med blommor och en del vänner från djurriket. Jag har förstås även en del mindre önskvärda vänner ifrån djurriket också men odlar praktiskt taget eller rättare sagt strävar efter att odla ekologiskt så inga gifter får användas. Länge leve mångfalden! Välkommen till Tyras Trädgård - MÅNGFALDENS KÖKSTRÄDGÅRD
Växthus 3x6 meter och har en väl tilltagen höjd på cirka 3,8. Jag designade, konstruerade och byggde mitt växthus under 2003, materialet till växthuset är delvist återvunnet. Jag hittade 36 stycken antika fönster stående på vinden och jag tyckte att de hade så fantastiskt vackert gammalt glas, det var då jag hittade dem som idéerna kom till att bygga mig ett alldeles eget växthus. En underbart rolig process som jag inte ångrar en sekund av. Köksträdgården är ungefär 150 kvadratmeter stor och är huvudsakligen omgärdad av ett högt, oregelbundet pilstaket och en syrénhäck. Jag odlar både i upphöjda odlingsbäddar, pallkragar och stora krukor eller dyligt. Framför växthuset försöker jag hålla öppet, där har jag anlagt en plan av kullersten och i centrum av den finns en stor kvarnsten. Se skiss.

onsdag

Köksträdgårdens fulhörna

This post "Köksträdgårdens fulhörna" was originally uploaded by Tyra Hallsénius Lindhe in the blog KÖKSTRÄDGÅRDEN


...fult och fult, jag gillar min stökiga hörna


Bondjäntan utmanade alla läsare till att visa sin "fula sida" Kul utmaning - Johnna!

Johnna är en KGB:are (Kitchen Garden Blogger) och skriver i bloggen Bondjäntan:

Här träffar du Johnna som bor ute på landet och odlar i zon 3 i Sorunda, det ligger mellan Nynäshamn och Södertälje. Bondjäntan myllar kommer att handla om självhushållning på grönsaksfronten med ekotankar! En ny blogg med mycket på gång. Jag gillar att dra upp grönsaker från frö och har dem i vardagsrummet tills det är dags för utplantering. Har en enkel villa trädgård och odlar i zon 3. Gillar tomater, zuccini och örter väldans mycket! säger Johnna.Här kommer nu min FULHÖRNA

En fulhörna som jag faktiskt trivs riktigt fint i, den är lite som trädgårdens hjärta. Där finns disken, komposten, korgar, krukor, snören, tråg, jordsäckar, pinnar, fiberdukar, vattenkannor och munstycken o.s.v. Lite som köket inne i huset...och jag trivs i min "fulhörna"

Musselskalen skall jag ha till ett senare projekt som jag skall göra i sommar, mer om det i ett kommande inlägg. Terrakottaskärvor är bra att ha till lite allt möjligt, exempelvis som kross i botten på större urnor.

Nu måste jag måste jag bara visa en söt liten trädgårds aurikula som blommar just nu i köksträdgården.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...