Det här är KÖKSTRÄDGÅRDEN en blogg som bara handlar om att odla grönsaker, örter, kryddor och blommor. FRÅN FRÖ TILL TALLRIK! - Egen odlat smakar ju bäst, ja och mer närproducerat kan det knappast bli. I mitt VÄXTHUS drar jag upp allehanda plantor till köksträdgården, senare på säsongen odlas det huvudsakligen tomater och chilies i växthuset. I min POTAGER trivs grönsaker, örter, medicinalväxter och kryddor tillsammans med blommor och en del vänner från djurriket. Jag har förstås även en del mindre önskvärda vänner ifrån djurriket också men odlar praktiskt taget eller rättare sagt strävar efter att odla ekologiskt så inga gifter får användas. Länge leve mångfalden! Välkommen till Tyras Trädgård - MÅNGFALDENS KÖKSTRÄDGÅRD
Växthus 3x6 meter och har en väl tilltagen höjd på cirka 3,8. Jag designade, konstruerade och byggde mitt växthus under 2003, materialet till växthuset är delvist återvunnet. Jag hittade 36 stycken antika fönster stående på vinden och jag tyckte att de hade så fantastiskt vackert gammalt glas, det var då jag hittade dem som idéerna kom till att bygga mig ett alldeles eget växthus. En underbart rolig process som jag inte ångrar en sekund av. Köksträdgården är ungefär 150 kvadratmeter stor och är huvudsakligen omgärdad av ett högt, oregelbundet pilstaket och en syrénhäck. Jag odlar både i upphöjda odlingsbäddar, pallkragar och stora krukor eller dyligt. Framför växthuset försöker jag hålla öppet, där har jag anlagt en plan av kullersten och i centrum av den finns en stor kvarnsten. Se skiss.

tisdag

Odlingskurser och Bygga-växthus-kurs


This post was originally uploaded by Tyra Hallsénius Lindhe in the blog KÖKSTRÄDGÅRDEN
Höst i Köksträdgården

Engarn ligger på Resarö, VaxholmDå var det då dags igen, dags att sätta fingrarna i jorden. Semestern är över och sommarens lata dagar har passerat, så fort det gick, det sa bara svisch. Nu är de flesta tillbaka till de vanliga rutinerna och så även jag. I höst kommer jag att anordna ett antal kurser i köksträdgårdsodling och jag hoppas att det finns något som passar just dig.


Inte bara odlingskurser...


 I höst blir det inte bara odlingskurser, jag kommer även hålla en kurs i att bygga växthus!
 Går du och funderar på och drömmer om att bygga dig ett eget växthus så har jag nu i höst kursen för dig.


Läs mer om alla kurser här
HÖSTENS KURSPROGRAM


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...