This post "Recept på hallonsylt - Sommar på burk" was originally uploaded byTyra in the blog KÖKSTRÄDGÅRDEN.
Jag skrev om "En trädgårdsmästaren klagan" igår men visst finns det en massa solglimtar som förgyller vardagen. Här kommer en...
Aaah - solvarma söta bär från köksträdgården, någonting som min biologiska mångfald ute i köksträdgården lämnat kvar till lilla Tyra! Jo man tackar. Det doftade förföriskt gott från köksregionerna igår kväll, årets hallonskörd var bärgad och det kokades sylt till klockan...sent. Det blev nio små burkar men utsökt god sylt. Den skall vi ta och njuta av hela långa vintern - det är så härligt med lite sommar på burk.
Bild - Hallon från köksträdgården - Foto: Tyra
Bild - Hallonsylt - Foto: Tyra
Tyras Hallonsylt med blodapelsinjuice
Det här blir en riktigt stark sylt/marmelad med vuxen smak.
Den är utsökt god på både på rostat surdegsbröd men lika så på våfflorna.
Du behöver:
4 liter hallon
3 dl blodapelsin juice
1 kg syltsocker
Mosa bären i en kastrull, (potatismos stompen är toppenbra till det momentet)
Häll på apelsinjuicen och koka upp. Låt sylten puttra i fem minuter (cirka) Skumma.
Tillsätt sockret och koka upp sylten igen och koka någon minut, skumma igen.
Häll direkt upp den kokheta sylten i rengjorda glasburkar och förslut direkt.
Buon appetito!
Om att Odla hallon:
Nu när hallonskörden snart är över är det dags att klippa ner de grenar som burit frukt, på så sätt ger man de nya skotten mer kraft och näring.