Det här är KÖKSTRÄDGÅRDEN en blogg som bara handlar om att odla grönsaker, örter, kryddor och blommor. FRÅN FRÖ TILL TALLRIK! - Egen odlat smakar ju bäst, ja och mer närproducerat kan det knappast bli. I mitt VÄXTHUS drar jag upp allehanda plantor till köksträdgården, senare på säsongen odlas det huvudsakligen tomater och chilies i växthuset. I min POTAGER trivs grönsaker, örter, medicinalväxter och kryddor tillsammans med blommor och en del vänner från djurriket. Jag har förstås även en del mindre önskvärda vänner ifrån djurriket också men odlar praktiskt taget eller rättare sagt strävar efter att odla ekologiskt så inga gifter får användas. Länge leve mångfalden! Välkommen till Tyras Trädgård - MÅNGFALDENS KÖKSTRÄDGÅRD
Växthus 3x6 meter och har en väl tilltagen höjd på cirka 3,8. Jag designade, konstruerade och byggde mitt växthus under 2003, materialet till växthuset är delvist återvunnet. Jag hittade 36 stycken antika fönster stående på vinden och jag tyckte att de hade så fantastiskt vackert gammalt glas, det var då jag hittade dem som idéerna kom till att bygga mig ett alldeles eget växthus. En underbart rolig process som jag inte ångrar en sekund av. Köksträdgården är ungefär 150 kvadratmeter stor och är huvudsakligen omgärdad av ett högt, oregelbundet pilstaket och en syrénhäck. Jag odlar både i upphöjda odlingsbäddar, pallkragar och stora krukor eller dyligt. Framför växthuset försöker jag hålla öppet, där har jag anlagt en plan av kullersten och i centrum av den finns en stor kvarnsten. Se skiss.

lördag

Gula Tomater - Gul tomatsoppa med fisk och räkor

This post "Gula Tomater - Gul tomatsoppa med fisk och räkor" was originally uploaded by Tyra Hallsénius Lindhe in the blog KÖKSTRÄDGÅRDEN




Nu hänger det tomater överallt, i fönster, i pannrummet och som här på växthusdörren. Ja, vad gör man när sommaren är den sämsta "tomatsommaren" i mannaminne. De är ju i alla fall snälla som snällt eftermognar inne. 




Här kommer min Gula tomatsoppa med fisk och räkor. Själva basreceptet hittar du här Gul Tomatsoppa  sedan tillsätter du:
Fisk 100 gr./ person  ex. lax och eller torsk
Några räkor per man - koriander - lime
 Fisken tillsätts mot slutet av tillagningen och räkorna sista sekunderna, de skall ju bara bli varma. Dekorera med lime och koriander. 


Oktoberskörd av gula tomater - visst är det sent men underbart!



Trevlig helg mina vänner/ Tyra



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...