Det här är KÖKSTRÄDGÅRDEN en blogg som bara handlar om att odla grönsaker, örter, kryddor och blommor. FRÅN FRÖ TILL TALLRIK! - Egen odlat smakar ju bäst, ja och mer närproducerat kan det knappast bli. I mitt VÄXTHUS drar jag upp allehanda plantor till köksträdgården, senare på säsongen odlas det huvudsakligen tomater och chilies i växthuset. I min POTAGER trivs grönsaker, örter, medicinalväxter och kryddor tillsammans med blommor och en del vänner från djurriket. Jag har förstås även en del mindre önskvärda vänner ifrån djurriket också men odlar praktiskt taget eller rättare sagt strävar efter att odla ekologiskt så inga gifter får användas. Länge leve mångfalden! Välkommen till Tyras Trädgård - MÅNGFALDENS KÖKSTRÄDGÅRD
Växthus 3x6 meter och har en väl tilltagen höjd på cirka 3,8. Jag designade, konstruerade och byggde mitt växthus under 2003, materialet till växthuset är delvist återvunnet. Jag hittade 36 stycken antika fönster stående på vinden och jag tyckte att de hade så fantastiskt vackert gammalt glas, det var då jag hittade dem som idéerna kom till att bygga mig ett alldeles eget växthus. En underbart rolig process som jag inte ångrar en sekund av. Köksträdgården är ungefär 150 kvadratmeter stor och är huvudsakligen omgärdad av ett högt, oregelbundet pilstaket och en syrénhäck. Jag odlar både i upphöjda odlingsbäddar, pallkragar och stora krukor eller dyligt. Framför växthuset försöker jag hålla öppet, där har jag anlagt en plan av kullersten och i centrum av den finns en stor kvarnsten. Se skiss.

söndag

Tomatsorter 2013

This post "Tomatsorter 2013" was originally uploaded by Tyra Hallsénius Lindhe in th blog KÖKSTRÄDGÅRDEN


Tomatsorter 2013
From A to Z

Lista över vilka tomatsorter som planterades i år 2013, 55sorter hade jag sagt med det blev nog +55.Några är lite osäkra, det är fröer jag fått och inte har riktigt koll på , men jag får väl ta och leta lite på nätet och se vad jag kan hitta om dem. Många av sortena finns redan innan under fliken Tomatsorter där de finns beskrivna i ord och bild. Dessa kommer också hamna där längre fram under säsongen, senast i augusti då jag skördar alla mina tomater och kan fotografera dem. Wapsipinicon Peach blev en riktig favorit förra året och i år har jag höga förväntningar på Nebraska WeddingPomodoro di SorrentoPowers (white)och Fiashetto.Det flesta tomatnamnen har länkar, klicka och läs mer om det är någon som är intressant.

Ace 55
Azoychka
Abraham Lincoln


Jeune Flamme

Kraini Sever, saknar info mer att Kraini Sever är en supertidig röd busktomat, tjuvas sådeles ej!

Merlot F1
Orange Bourgain
Outdoor Girl troligtvis ingen arvesort...får forska vidare om det

Pashino
Pembe Domates
Piennolo (typ) eget frö
Pineapple (orange)
Powers (white)
Rosso Sicilian
Red Alert
Radana

Selana, finns inget på nätet om den. Sesam. Selana betyder måne. Grekisk bifftomat på ca 4-500 g, runda röda, köttiga frukter med en fantastisk smak. Högväxande tjuvas.
Tiger Tom
Tiny Tim

Vild Gul/Wild Yellow
Vild Röd/Wild Red
Yellow Manzano 

Zloty Ozarowski

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...