Det här är KÖKSTRÄDGÅRDEN en blogg som bara handlar om att odla grönsaker, örter, kryddor och blommor. FRÅN FRÖ TILL TALLRIK! - Egen odlat smakar ju bäst, ja och mer närproducerat kan det knappast bli. I mitt VÄXTHUS drar jag upp allehanda plantor till köksträdgården, senare på säsongen odlas det huvudsakligen tomater och chilies i växthuset. I min POTAGER trivs grönsaker, örter, medicinalväxter och kryddor tillsammans med blommor och en del vänner från djurriket. Jag har förstås även en del mindre önskvärda vänner ifrån djurriket också men odlar praktiskt taget eller rättare sagt strävar efter att odla ekologiskt så inga gifter får användas. Länge leve mångfalden! Välkommen till Tyras Trädgård - MÅNGFALDENS KÖKSTRÄDGÅRD
Växthus 3x6 meter och har en väl tilltagen höjd på cirka 3,8. Jag designade, konstruerade och byggde mitt växthus under 2003, materialet till växthuset är delvist återvunnet. Jag hittade 36 stycken antika fönster stående på vinden och jag tyckte att de hade så fantastiskt vackert gammalt glas, det var då jag hittade dem som idéerna kom till att bygga mig ett alldeles eget växthus. En underbart rolig process som jag inte ångrar en sekund av. Köksträdgården är ungefär 150 kvadratmeter stor och är huvudsakligen omgärdad av ett högt, oregelbundet pilstaket och en syrénhäck. Jag odlar både i upphöjda odlingsbäddar, pallkragar och stora krukor eller dyligt. Framför växthuset försöker jag hålla öppet, där har jag anlagt en plan av kullersten och i centrum av den finns en stor kvarnsten. Se skiss.

fredag

Vattenreservoar i Växthuset

This post "Vattenreservoar i Växthuset" was originally uploaded by Tyra Hallsénius Lindhe in the blog KÖKSTRÄDGÅRDENVatten

Vatten, vad vore livet utan vatten? Inget liv förstås...men jag menar att det är så fantastiskt. Godaste drycken eller hur? Även fast jag älskar både kylskåpskall mjölk, vin, källarsval öl och färggranna fruktdrinkar så är i alla fall vanligt kallt vatten oslagbart. En kopp espresso smakar ännu godare om man får ett glas med kallt vatten till. Vi tar det för givet, men jag tänker ofta på hur privilegierad jag är som bor i ett land som har så mycket fint vatten. Jag säger bara det hellre vatten än olja...jaja Norge har både och :-)

I växthuset 

I mitt växthus så har jag en riktigt stor kopparkittel, i den har jag alltid fullt med friskt vatten. Jag vattnar alltid på morgonen och då har vattnet rätt temperatur så att växterna blir glada. Sedan fyller jag upp nytt vatten direkt och då värms det upp under dagen och hjälper på så sätt till att utjämna temperaturen i växthuset under dygnet. Likadant gör jag men alla vattenkannor faktiskt. Ofta slänger jag ner några vackra blommor i min stora kopparkittel, där får de flyta omkring så här fint!

Läs mer om Blommig fredag här.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...