Det här är KÖKSTRÄDGÅRDEN en blogg som bara handlar om att odla grönsaker, örter, kryddor och blommor. FRÅN FRÖ TILL TALLRIK! - Egen odlat smakar ju bäst, ja och mer närproducerat kan det knappast bli. I mitt VÄXTHUS drar jag upp allehanda plantor till köksträdgården, senare på säsongen odlas det huvudsakligen tomater och chilies i växthuset. I min POTAGER trivs grönsaker, örter, medicinalväxter och kryddor tillsammans med blommor och en del vänner från djurriket. Jag har förstås även en del mindre önskvärda vänner ifrån djurriket också men odlar praktiskt taget eller rättare sagt strävar efter att odla ekologiskt så inga gifter får användas. Länge leve mångfalden! Välkommen till Tyras Trädgård - MÅNGFALDENS KÖKSTRÄDGÅRD
Växthus 3x6 meter och har en väl tilltagen höjd på cirka 3,8. Jag designade, konstruerade och byggde mitt växthus under 2003, materialet till växthuset är delvist återvunnet. Jag hittade 36 stycken antika fönster stående på vinden och jag tyckte att de hade så fantastiskt vackert gammalt glas, det var då jag hittade dem som idéerna kom till att bygga mig ett alldeles eget växthus. En underbart rolig process som jag inte ångrar en sekund av. Köksträdgården är ungefär 150 kvadratmeter stor och är huvudsakligen omgärdad av ett högt, oregelbundet pilstaket och en syrénhäck. Jag odlar både i upphöjda odlingsbäddar, pallkragar och stora krukor eller dyligt. Framför växthuset försöker jag hålla öppet, där har jag anlagt en plan av kullersten och i centrum av den finns en stor kvarnsten. Se skiss.

fredag

Välkommen Mars - Bzzz

This post 'Välkommen Mars - Bzzz' was originally uploaded by Tyra Hallsénius Lindhe iin the blog KÖKSTRÄDGÅRDEN


Välkommen Mars!


Välkommen Mars, äntligen är du här. Än ligger snötäcket djupt i köksträdgården. Men ljuset är tillbaka och fåglarna kvittar. Nu väntar vi på att köksträdgårdens alla små nyttodjur skall vakna, de får nog sova ett par veckor till, men snart så.

Förra året skulle jag ha byggt mitt stora insektshotell, men det blev förseningar på bygget...i år skall det ske. Jag har nu samlat gott om material som jag tror att mina små nyttodjur kommer att älska. Det är allt från tegelstenar, pinnar, snäckor, träbitar och vassrör. Jag tror det kommer att bli ett pampigt bygge.

Trevlig helg på er alla/ Tyra


Det var länge sedan jag var med på blommig fredag, men nu är jag tillbaka! Kika in hos Helen och se vad som händer i andras trädgårdar. Missade temat idag, sorry, nästa vecka är temat "Överraskning"och då skall jag hinna med att hålla mig till temat.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...