This post Raw Food - Nässeldrink was originally uploaded by Tyra Hallsénius Lindhe in the blog KÖKSTRÄDGÅRDEN
RAW FOOD - Superfood
Brännässla - Urtica dioica
Då var det dags igen, dags att skörda späda fina nässlor. Av dessa späda delikatesser kan man göra en grön superdrink full för med vitaminer och mineraler, ja för att inte säga proppfull med fina ämnen, en riktig vår-booster.
Nässeldrink - Green Booster,
"Klorofylla"
RECEPT Så här gör jag:
- Skörda de späda topparna av brännässlan
- Se till att klippa av toppen där brännässlan förgrenar sig så att den kan fortsätta att växa sig stor och buskig
- Proppa en plastbytta full med toppar och blad av brännässla och häll på en msk. vatten
- "Mikra" i tjugo sekunder så att bladen faller ihop
- Häll nässlorna tillsammans med ett par dl vatten i en mixer och mixa tills den är slät
Tillsatt vatten till önskad tjocklek på drycken. Jag blandar gärna mina nässel drinkar med med exempelvis äppeljuice eller som igår Proviva Persika, det var sagolikt gott. Låter man drinken stå i kylen ett dygn tycker jag den faktiskt blir ännu godare! En del blandar nässlorna med citron, honung, fläder...ja man får laborera lite och testa sig fram, det är ju bara kul att prova på olika varianter. Naturellt smakar nässeldrinken otroligt GRÖNT och skönt.
Nu skall jag ut och skörda mer - Handskar på!
Mer om Raw Food: