This post "Gör ditt eget gödselmedel - Gödselvatten" was originally uploaded by Tyra Hallsénius Lindhe in the blog KÖKSTRÄDGÅRDEN #gödselvatten, # nässlor #tomatgödning
Gör eget gödningmedel av råvaror från naturen.
Nu när det finns så gott om brännässlor att tillgå ute i naturen, så nu skördar jag så mycket som jag bara kan. Först de späda fina bladen till köket och sedan en hel del till gödselvatten. Brännässlan är ett riktigt "super food" inte bara för oss människor utan även för våra grödor och jordar. Nässelvatten är ett gödselmedel som är rikt på kväve (N) samt innehåller även många andra för växterna fina och bra ämnen bland annat kisel (Si) som är viktigt för växternas metabolism, det stärker cellväggarna vilket gör dina grödor mer motståndskraftigare mot svampsjukdomar.
Så här gör jag:
Recept: Nässelvatten till köksträdgården
Fyll en hink med nässlor (hela nässlan används)
Tillsatt vatten så att det täcker nässlorna
Låt stå och dra i minst fyra dagar
Sila av vattnet och späd det 1:10 ungefär
Häll på nytt vatten igen och gör en svagare lösning (1:2) eller starta om igen med färska nässlor. De använda nässlorna lägger du i komposten eller använder som täckmaterial vid täckodling.
Oh JA...Den luktar inte gott!
fortsättning följer...Uppländsk Vallört
TYRA