Det här är KÖKSTRÄDGÅRDEN en blogg som bara handlar om att odla grönsaker, örter, kryddor och blommor. FRÅN FRÖ TILL TALLRIK! - Egen odlat smakar ju bäst, ja och mer närproducerat kan det knappast bli. I mitt VÄXTHUS drar jag upp allehanda plantor till köksträdgården, senare på säsongen odlas det huvudsakligen tomater och chilies i växthuset. I min POTAGER trivs grönsaker, örter, medicinalväxter och kryddor tillsammans med blommor och en del vänner från djurriket. Jag har förstås även en del mindre önskvärda vänner ifrån djurriket också men odlar praktiskt taget eller rättare sagt strävar efter att odla ekologiskt så inga gifter får användas. Länge leve mångfalden! Välkommen till Tyras Trädgård - MÅNGFALDENS KÖKSTRÄDGÅRD
Växthus 3x6 meter och har en väl tilltagen höjd på cirka 3,8. Jag designade, konstruerade och byggde mitt växthus under 2003, materialet till växthuset är delvist återvunnet. Jag hittade 36 stycken antika fönster stående på vinden och jag tyckte att de hade så fantastiskt vackert gammalt glas, det var då jag hittade dem som idéerna kom till att bygga mig ett alldeles eget växthus. En underbart rolig process som jag inte ångrar en sekund av. Köksträdgården är ungefär 150 kvadratmeter stor och är huvudsakligen omgärdad av ett högt, oregelbundet pilstaket och en syrénhäck. Jag odlar både i upphöjda odlingsbäddar, pallkragar och stora krukor eller dyligt. Framför växthuset försöker jag hålla öppet, där har jag anlagt en plan av kullersten och i centrum av den finns en stor kvarnsten. Se skiss.

måndag

Squashblommor - recept

This post "Squashblommor - recept" was originally uploaded by Tyra Hallsénius Lindhe in the blog 






Fritterade squashblommor
Fritterade i en "tjockare och fluffig" frityrsmet

Ingredienser:
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 dl öl (knappt)
1 vispad äggvita

Gör så här:

Förbered squashblommorna
Vispa äggvitan till fast skum.
Blanda mjöl och bakpulver i en bunke och tillsätt sedan ölen till en slät smet.

Hetta upp oljan till 180 grader.

Vänd ner de hårt vispade äggvitorna i mjölblandningen.
Doppa  eller pensla squashblommorna och fritera i 180 grader i 3-4 minuter tills de fått färg.
Låt rinna av på hushållspapper.


Eller lite enklare variant.

Fritterade squashblommor
i enkel tunnare frityrsmet

2 dl Vetemjöl
1 nypa salt
Tillsätt öl så att du får en smet som är lagom tjock.
”frittera” i olja i stekpannan tills de fått en vacker färg




Fyllda fritterade squashblommor

Man kan också fylla squashblommorna innan man friterar dem och här hittade jag ett bra recept på det. Ricotta fyllda Squashblommor



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...