This post "Squashblommor - recept" was originally uploaded by Tyra Hallsénius Lindhe in the blog
Fritterade
squashblommor
Fritterade i en "tjockare och fluffig" frityrsmet
Ingredienser:
2 dl
vetemjöl
2 tsk
bakpulver
2 dl öl (knappt)
1 vispad
äggvita
Gör så
här:
Förbered
squashblommorna
Vispa äggvitan
till fast skum.
Blanda
mjöl och bakpulver i en bunke och tillsätt sedan ölen till en slät smet.
Hetta
upp oljan till 180 grader.
Vänd ner
de hårt vispade äggvitorna i mjölblandningen.
Doppa eller pensla squashblommorna och fritera i 180
grader i 3-4 minuter tills de fått färg.
Låt
rinna av på hushållspapper.
Eller lite
enklare variant.
Fritterade
squashblommor
i enkel tunnare frityrsmet
2 dl Vetemjöl
1 nypa salt
Tillsätt
öl så att du får en smet som är lagom tjock.
”frittera”
i olja i stekpannan tills de fått en vacker färg
Fyllda fritterade squashblommor
Man kan
också fylla squashblommorna innan man friterar dem och här hittade jag ett bra
recept på det. Ricotta fyllda
Squashblommor