This post 'Squash och pumpa - Cucurbita pepo' was originally uploaded by Tyra Hallsénius Lindhe in the blog KÖKSTRÄDGÅRDEN - The Kitchen Garden - Le jardin potager.
Vet ni vad jag får äta ett tag framöver?
Squash och pumpa
Grillad, stekt, bakad, soppa, gratäng...pust, nu gäller det att man är kreativ!
RECEPT
Sigyns Squashsoppa
Ingredienser:
1 squash
1 stor gul lök
1 vitlöksklyfta
½ grön chili
1 burk hela tomater
1 grönsaksbuljongtärning
3 dl vatten
2 dl grädde
50 gram Philadelphiaost naturell
olivolja
salt
citron
svarta oliver
finhackad dill
Gör så här:
Skiva squashen i skivor och dela dessa i fyra bitar, hacka lök och vitlök och fräs alltsammans i olivolja i en kastrull. Blanda därefter i tomaterna med spad, vatten och buljongtärningen. Hacka chilin och rör ner hacket i grytan. Låt alltsamman koka tills squashen känns mjuk ca 15-20 min. Rör ner osten och grädden och pressad citron. Strö över dillen och blanda ner oliverna.
Sigyns Squashkaka
Ingedienser:
3 ägg
3 dl rapsolja
3,7 dl socker
1 tsk vaniljsocker
5 dl oskalad, riven squash
5 dl vetemjöl
2 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 tsk kanel
1 tsk kryddnejlika
2,5 dl valnötter eller hasselnötter
Så här gör du:
Smörj en form motsvarande en halv långpanna (det fungerar även bra att dubblera receptet för en hel långpanna). Värm ugnen till 180°.
Vispa ägg, olja, socker och vanilj tills det är tjockt och fluffigt. Vänd försiktigt i squashen.
Blanda i de torra ingredienserna och slutligen nötterna.
Grädda ca 1 timme i mitten av ugnen.
Tips på fler recept emottages tacksamt!
Happy Gardening and Cooking/ TYRA